top of page

After school activities

Público·8 miembros

Zlocin I Kazna Film Sa Prevodom Download


Zločin i kazna film sa prevodom download
Zločin i kazna je jedan od najpoznatijih romana ruskog pisca Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, koji je objavljen 1866. godine. Roman prati psihološki razvoj i moralnu dilemu glavnog junaka Rodiona Raskoljnikova, koji ubija staru lihvaricu i njenu sestru, vjerujući da je to opravdano njegovom intelektualnom superiornosti i humanitarnim ciljevima. Međutim, njegov zločin ga dovodi u sukob sa zakonom, društvom i samim sobom, dok se suočava sa svojom savješću, ljubavlju i religijom.


Zločin i kazna je više puta adaptiran za film, televiziju, pozorište i druge medije. U ovom članku ćemo predstaviti neke od najzanimljivijih filmskih verzija ovog klasika, koje možete pogledati sa prevodom na srpski jezik. Takođe ćemo vam dati linkove za download ovih filmova, ukoliko želite da ih imate na svom računaru ili mobilnom uređaju.


Download: https://consbemtrana.blogspot.com/?ev=2w30gS


Zločin i kazna (1935)
Ovo je jedna od najranijih i najpoznatijih filmskih adaptacija romana Zločin i kazna, koju je režirao Josef von Sternberg, a glavne uloge su tumačili Peter Lorre kao Raskoljnikov i Edward Arnold kao inspektor Porfirij Petrovič. Film je snimljen u Hollywoodu, ali je zadržao atmosferu i duh originalnog djela. Film je dobio dobre kritike i bio nominovan za Oskara za najbolji scenario.


Ako želite da pogledate ovaj film sa prevodom na srpski jezik, možete ga naći na ovom linku: [Zločin i kazna (1935) sa prevodom]. Ako želite da skinete ovaj film na svoj računar ili mobilni uređaj, možete to učiniti na ovom linku: [Zločin i kazna (1935) download].


Zločin i kazna (1970)
Ovo je sovjetska filmska adaptacija romana Zločin i kazna, koju je režirao Lev Kulidžanov, a glavne uloge su tumačili Georgij Taratorkin kao Raskoljnikov i Innokentij Smoktunovski kao Porfirij Petrovič. Film je snimljen u Moskvi, uz korištenje autentičnih lokacija iz romana. Film je bio veoma vjeran originalnom tekstu, te je trajao skoro četiri sata. Film je dobio mnoge nagrade i pohvale, kako u Sovjetskom Savezu, tako i u inostranstvu.


Ako želite da pogledate ovaj film sa prevodom na srpski jezik, možete ga naći na ovom linku: [Zločin i kazna (1970) sa prevodom]. Ako želite da skinete ovaj film na svoj računar ili mobilni uređaj, možete to učiniti na ovom linku: [Zločin i kazna (1970) download].


Zločin i kazna (2002)
Ovo je američka filmska adaptacija romana Zločin i kazna, koju je režirao Menahem Golan, a glavne uloge su tumačili Crispin Glover kao Raskoljnikov i Vanessa Redgrave kao Sonja Marmeladova. Film je premješten u savremenu Moskvu, ali je zadržao osnovnu radnju i poruku originalnog djela. Film je bio kontroverzan zbog svoje slobodne interpretacije romana, ali je takođe bio zapažen zbog svoje glume i atmosfere.


Ako želite da pogledate ovaj film sa prevodom na srpski jezik, možete ga naći na ovom linku: [Zločin i kazna (2002) sa prevodom]. Ako želite da skinete ovaj film na svoj računar ili mobilni uređaj, možete to učiniti na ovom linku: [Zločin i kazna (2002) download].


Zaključak
Zločin i kazna je roman koji je ostavio dubok trag u svjetskoj književnosti i kulturi, te je inspirisao mnoge filmske adaptacije. U ovom članku smo vam predstavili tri različite verzije ovog filma, koje možete pogledati sa prevodom na srpski jezik, ili skinuti na svoj računar ili mobilni uređaj. Nadamo se da ćete uživati u ovim filmovima, kao i u čitanju originalnog romana.


Acerca de

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page